Cabanes 27 de novembre de 2012.   Des del 15 de juny, els regidors del PP de Cabanes són coneixedores que van estar durant 9 anys, cobrant de manera il·legal, al rebre tant un sou per dedicació parcial, com per assistència a òrgans col·legiats ( plenaris, comissions informatives, juntes de govern).

            Des de la secretaria municipal com des de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, a instàncies d’Units pel Poble, es van emetre informes donant la raó a l’oposició dient que el cobrament era il·legal, i que calia tornar els diners. No obstant això, des de l’equip de govern municipal, abans de fer res més, van voler tindre un altre informe , i van demanar un nou a la Diputació Provincial de Castelló.

            Mentre, la única proposta del PP va ser dur a una comissió informativa una proposta que, abans de tornar els diners cobrats il·legalment pretenia apujar-se el salari als sis regidors amb dedicació parcial ( en alguns casos es passava de 300 euros al mes a 641), aquella proposta, votada a favor pel PP en comissió, va haver de ser retirada per també incórrer en una nova il·legalitat, al no permetre un Real Decret del Govern Central aquest tipus d’increment per enguany.

            Ara, l’informe emès pels serveis jurídics de la Diputació diu que l’acord plenari de 23 de juny de 2011, en el qual el PP va acordar amb els seus únics vots assignar-se el cobrament pels dos conceptes incompatibles, és nul de ple dret. I es demana que es faça un directament del Consell Jurídic Consultiu de la CV per declara aquesta nul·litat, que es faça un nou ple declarant la nul·litat i acordant l’obligació dels membres del PP a tornar tot allò cobrant indegudament, prèvia liquidació, a banda d’haver de modificar el règim d’indemnitzacions i de que voluntàriament els membres tornen els diners cobrat indegudament.

            D’aquest informe es després que també ha de tornar els diners cobrats il·legalment pel PP durant les dos legislatures anteriors, i que afecta  també a dos regidors de l’actual equip de govern.

            La falta d’aquest informe era l’excusa que venia posant el PP per no regularitzar la seua situació.