Cabanes 07 de novembre de 2012.   En la Comissió Informativa d’Hisenda i especial de  Comptes de l’ajuntament de Cabanes, el PP va aprovar este dilluns,  amb els seus únics vots a favor, passar a plenari per a la seua aprovació definitiva una modificació de crèdit que preveu incorporar un alta de més de 43.000 euros per a noves actuacions en l’antiga carretera de Saragosa- CV-10, tot i que aquest vial incorporat com a carrer del poble va ser inaugurat en juny d’aquest any.

Aquest vial, ha estat sempre carregat de polèmica  (pròrrogues concedides fora de termini en reiterades ocasions, incompliments de l’empresa, endarreriment injustificat de les obres, contribucions especials desproporcionades), tot per una actuació que els propis veïns veien com supèrflua i que va obligar, a més de pagar als veïns, demanar un crèdit ICO de 1,3 milions d’euros i emprar patrimoni municipal del sòl

Quan s’ha demanat informació concreta dels motius d’aquestes modificacions, si estaven contemplades o no el projecte originari i per què havia d’assumir el poble una despesa nova d’una actuació que ha costat pels 2 milions d’euros, la resposta donada per la tinent d’alcalde que presidia la Comissió en absència de l’alcaldessa, és que a l’eixir ( i per tant després de votar a favor o no d’elevar al plenari la proposta) preguntarem als serveis tècnics d’urbanisme, ja que estaven en una comissió d’Hisenda i no d’obres. És a dir, votar un alta de despeses en unes actuacions urbanístiques que es desconeix si són justificades o no, necessàries o no. Des del PP s’han negat en donar cap explicació del que significava aprovar eixe punt a nivell urbanístic i s’ha repetir reiteradament que preguntarem a l’eixir en urbanisme.

            En acabar la Comissió Informativa d’Hisenda, els dos grups de l’oposició s’han adreçat al departament d’urbanisme, on el seu responsable ha dit que desconeixia totalment aquest assumpte.

            En informar a la Tinent d’alcalde d’aquest fet, la resposta ha estat que l’alcaldessa sí que sabia de què es tractava aquesta nova partida ( i l’alcaldessa, recordem, no ha participat en esta comissió).

            Des d’Units pel Poble s’ha lamentat que no es done informació a l’oposició de les coses que es voten en les Comissions Informatives, i que es pretenga passar per ple per al proper divendres aquest punt, del qual ningú ha pogut donar explicacions del què comporta.