t





Cabanes 21 d’octubre  de 2012.  En desembre de l’any passat s’encetava la polèmica al ple municipal per l’estat d’abandó i amenaça de ruïna del Castell de Miravet. Es duia per part del Grup Municipal d’Units pel Poble una moció per demanar una sèrie de mesures per evitar l’ensorrament d’aquest , i el PP va votar en contra de les propostes al·legant es tractava d’un “edifici privat “ ( consultar  http://unitspelpoble.blogspot.com.es/search?q=miravet)

            Després d’aquesta negativa, des d’Units es va traslladar el cas davant la Conselleria de Cultura, i això va ocasionar una inspecció dels tècnics de Cultura, per dictaminar l’estat de conservació i les mesures a adoptar.

            La Consellera de Cultura responia a la diputada de Compromís. Mònica Oltra  que :

            Les conseqüències de la visita han sigut:

          Necessitat de realitzar gestions amb la Consellaria d’Infraestructures per a estudiar la possibilitat de realitzar u n camí d’accés al Castell.

          Tancar el Castell i senyalitzar-lo convenientment. Esta obra correspondria al propietari, o si és el cas, de forma subsidiària a l’ajuntament.

          Realitzar un estudi previ consistent en un alçament de plànols, estudi de fàbriques i patologies existents , així com actuacions d’emergència

           
Oltra, a estes respostes va pregunta:

          S’ha realitzat o es pensa realitzar cap gestió o petició a la Conselleria d’Infraestructures respecte a l’esmentat camí d’accés?

          S’ha comunicat a l’ajuntament de Cabanes o al propietari del BIC la necessitat de tancar i senyalitzar el conjunt historicoartístic?

          Qui ha de fer-se càrrec de l’estudi previ esmentat?

La resposta, donada ara per Cultura és que:

-La Conselleria realitzarà les gestions pertinents davant la Conselleria d’Infraestructures perquè estudie la possibilitat de realitzar un camí d’accés al Castell ( mateixa resposta de fa quasi un any, és a dir, no s’ha fet res, parla de “ realitzarà” sense dir quant, tot i haver reconegut des del principi es tractada d’una actuació que havia de ser urgen)

– L’ajuntament és plenament conscient de la necessitat de tancar i senyalitzar el conjunt historicartistic, ja que representants municipals ( els tècnics) va participar en la visita realitzada ( i a pesar de ser conscients, tampoc ha fet res al respecte)

– Segons la llei, és el propietari que hi ha de fer estudi previ consistent en un alçament de plànols, estudi de fàbriques i patologies existents , així com actuacions d’emergència

El propietari del Castell, va comunicar a l’ajuntament la cessió del Castell, a principis d’any, al qual, a hores d’ara no s’ha resolt res. En el darrer ple municipal es va preguntar per part d’Units sobre les novetats i no es va respondre res en concret, i el castell, cada dia en pitjor estat de conservació