Dels 140.000 € aprovats fa pocs mesos en el pressupost demà es pretén aprovar un increment de 70.000 euros.

25 d’abril  de 2012. L’equip de govern del PP a Cabanes, pretén aprovar demà una modificació de crèdit per incrementar en un 50% la partida destinades a festes locals; si en el pressupost per a 2012 aprovat recentment es destinava 140.000 euros a les festes locals, ara, abans de començar les festes locals maig ( les primeres de les tres, comptant Sant Pere de la Ribera, i les d’Agost), ja han incrementat a 70.000 euros més.

            Aquesta modificació, no té cap garantia de ser la única que patirà aquesta partida, però copsa com es passa en festes als 210.000, mentre sols hi ha en pressupost 5.000 per a benestar social, o 300 per a senyals.

            En 2011 el pressupost era de 176.000 euros, amb un ajuntament amb molt més ingressos.

            Des d’Units pel Poble es lamenta que al mateix temps que des de l’ajuntament es reconeix que les festes organitzades són amb limitacions econòmiques i sense grans esdeveniments, no s’haja tingut la capacitat de buscar alternatives més econòmiques. L’actual situació permet poder negociar amb orquestres, ramaderies i espectables, preus més assequibles que abans, tenint l’ajuntament més marge. Encara així, abans de començar es preveu gastar-se un 50% més, en unes festes monòtones, reiteratives i sense cap nou al·licient.

            Units pel Poble ha lamentat igualment la incapacitat de l’equip de govern en donar participació, ja que tot i haver-se creat la Comissió Informativade festes, i haver-se promés en el seu dia demanar opinió i col·laboració a l’oposició, aquesta Comissió sols s’ha convocat per a en tres minuts donar el programa de festes ja tancat. Amb una mica d’iniciativa, originalitat, i amb la col·laboració de tot, es podrien fer les festes molt més econòmiques, diverses i participatives, i  no haver de tirar sempre de romanents de crèdit que es podrien destinar a infinitat de coses productives per al poble.