MOCIÓ PER RESOLDRE EL CONTRACTE DE LA URBANITZACIÓ DEL PAI L’S-10 (BASSA NOVA)

Des del passat dia 27 d’octubre, està sobre la taula la manera de resoldre el contracte amb l’empresa AUGIMAR respecte a la urbanització del Sector S-10, el de la Bassa Nova.

En aquell ple, es va acordar demanar a la Conselleria el Dictamen preceptiu perquè aquesta informara si hi havia altres formes legals de rescindir el contracte a banda del mutu acord, per evitar pagar al poble els 123.839 euros en concepte dels projectes i treballs tècnics fets.

Per contra, la pregunta que es fa a Conselleria per part dels tècnics municipals, a més de donar opinió personal que ningú li pregunta, és sols si és legal rescindir el contracte per mutu acord. El que respon la consellera és que, si no hi ha incompliment per part de l’empresa, es pot resoldre per mutu acord ( ja ho sabíem ) però no diu que no es puga fer d’altra manera.

Per tant, a més d’haver-se faltat a l’acord plenari al presentar la petició de Dictamen totalment manipulada, es menteix reiteradament quant s’intenta dur de nou a una Comissió Informativa d’Obres en gener una proposta d’alcaldia, després del Dictamen de la Conselleria, on es torna a dir, mentint, que ningú pot fer el Dictamen per no existir l’òrgan en qüestió, i que este Dictamen no és necessari ( La Consellera diu que és competent i que el dictamen sí és necessari)

Per tant, amb la resposta de la Conselleria en la ma, text de la Proposta d’Alcaldia de 18 d’octubre vulnera la normativa vigent i haguera derivat, en cas d’aprovar-se, en total nul·litat . Igualment, la proposta d’alcaldia presentada en comissió el dia 30 de gener tornava a mentir, després fins i tot de la resposta de la Conselleria.

L’ajuntament pot no resoldre el contracte, ja que no està obligat a fer-ho. Si no resol, pot demanar a l’empresa aporte una garantía,i com l’empresa en este cas no la pot aportar automàticament es pot rescindir el contracte sense haver de perdre res l’ajuntament

L’ajuntament pot resoldre el contracte, però buscant la fórmula més favorable, i el mutu acord no ho sembla ( tot i que es pot negociar per aplegar a l’acord de condicions més favorables per al poble).

El mutu acord sols pot ser si l’empresa no ha incomplert, i sembla sí ha incomplert els terminis als quals es va comprometre en 2005,si llegim el conveni, veurem que es va establir un termini global de 20 mesos per a que l’empresa fera totes les tramitacions administratives i l’obra, des de l’aprovació del projecte ( i si no va complir perquè l’ajuntament no li facilitava els terminis, tampoc hem vist cap petició de pròrroga ni queixa).

Podria ser comprensible fins cert punt la resolució de mutu acord, tornant-li l’aval i l’excedent d’aprofitament, però mai els honoraris dels projectes.

Els projectes no li fan cap falta a l’ajuntament; perquè l’ajuntament no serà urbanitzador d’eixe PAI ( si ve altra empresa, voldrà urbanitzar al seu estil, i a més, la legislació urbanística va canviant ràpidament i en poc de temps, eixa planificació quedarà totalment desfasada)

Per tot l’exposat, l’ajuntament en ple acorda:

PRIMER Demanar dictamen a la Conselleria competent en el sentit de les alternatives existents a resoldre el contracte a banda del mutu acord, i incidint en l’incompliment del termini de 20 mesos sobre els quals l’empresa no ha demanat en cap moment cap pròrroga ni ha fet cap manifestació al respecte, fet el qual, entès com incompliment impossibilitaria el mutu acord.

SEGON Externalitzar en la mesura del possible la tramitació tècnica d’aquesta resolució contractual vist els greus errors que han hagut per part del serveis tècnics al preparar per a l’alcaldia propostes que reincidien en errors ( com va passar amb la darrera proposta elevada a la Comissió d’Urbanisme).

TERCER Que les consultes tècniques externes que haja de fer l’ajuntament, vagen igualment en el sentit de defensar els interessos de l’ajuntament: no per saber si és legal o no rescindir de mutu acord, sinó per saber si hi ha fórmules més favorables a l’ajuntament, i incidint en l’incompliment del termini de 20 mesos sobre els quals l’empresa no ha demanat en cap moment cap pròrroga ni ha fet cap manifestació al respectem, el qual entès com incompliment impossibilitaria el mutu acord.

QUART-L’ajuntament, per tal de no perjudicar tampoc a l’empresa innecessariament, acorda fer aquests tràmits en la màxima urgència .