El PP va dir que existien documents en els quals es preguntava a Foment sobre el projecte, i aquests no existeixen.

Cabanes 19 de febrer de 2012 . El Grup municipal d’Units pel Poble a Cabanes, ha fet públic avui que l’actual equip de govern del PP va mentir a l’opinió pública afirmant que en l’expedient de la tramitació de l’errònia subvenció per restaruar l’ermita del calvari, existien varis documents que donarien compte de les vegades en les quals l’ajuntament s’havia posat en contacte amb el Ministeri de Foment per corroborar si la subvenció era correcta o no.

Fent un repàs al cas, l’ajuntament de Cabanes (Castelló) rep comunicació del Ministeri de Foment informant-li que gràcies a grups polítics catalans havia obtés un ajut per resturar l’esglèsia municipal del cementeri. Al no tindre cap església al cementeri, es presenta un projecte per restaurar l’ermita del Calvari, que no és municipal, que costa al poble 18.000 euros. Ho presenten i ho fan públic poc més que com una fita de l’actual equip de govern ( http://www.cabanes.es/es/node/755) sense fer cap referència a qui aconsegueix la subveció, i que ve de l’anterior equip de govern). Sols mirant l’expedient, Units pel Poble descobreix l’error, ja que la subvenció estava concedida per Cabanes de Girona, que sí té esglèsia municipal del cementeri.

Cal recordar que el Ministeri de Foment subvenciona obres culturals, allà on té actuacions en infraestructures, destinant l’1% d’aquestes a restaurar BICS i monuments, i per tant, era fàcilment comprensible hi havia un error quan el Ministeri no té cap projecte d’aquestes característiques a la comarca), per tant, era comprensible sí hi havia un error.

L’excusa que dóna aleshores l’actual equip de govern, és en primer lloc tirar la culpa a l’anterior equip de govern, també del PP, i dir que existia constància escrita de les vegades en les quals des de l’ajuntament es consulta a Foment sobre el projecte per tindre dubtes. Aquesta versió la trasllada a tots els mitjans de comunicació, i molts d’ells es fan resó i donen per fet que existeix eixa documentació. Units pel Poble, que abans de fer pública la notícia, havia estat estudiant l’expedient, davant aquesta nova versió, va demanar per via oficial còpia d’aquesta suposada correspondència ajuntament-Ministeri, i de nou, la única documentació existent és la que envia el Ministeri a l’ajuntament, en la qual va informant dels passos que ha de fer l’ajuntament, i dels quals no existei cap indici per entendre que abans l’ajuntament sí ha fet cap consulta traslladant el dubte sobre la subvenció.

Per tant, de nou, l’equip de govern ha enganyat a l’opinió pública, mentint enlloc d’assumir responsabilitats ( no haver-se mirat el projecte) i no demanar responsabilitats als tècnics que van cometre l’error; presentar un projecte per una subvenció que no es corresponia.

La darrera comunicació de foment a l’ajuntament, de desembre de 2011, diu que de moment no es va a signar cap conveni per problemes econòmics.