Units pel Poble critica que el PP haja estat incapaç d’explicar ni tant sols el número d’al·legacions que s’han presentat

Cabanes. 28 de desembre de 2011. Complint tots els pronòstics, el PP ha fet valdre la seua majoria absoluta per rebutjar amb un sol acte administratiu els varis centenars d’a·legacions que els veïns del municipi han presentat a les noves ordenances de l’IBI i dels fems, que es tradueixen en una important increment de la recaudacio de l’ajuntament, i en un model de tarifació completament injust.

A les 9 del matí d’avui, i per la via d’urgència, s’ha celebrat el ple. Tot i que ahir s’acababa el termini per poder presentar al·legacions, avui a les 9 del matí ja es tenia dos propostes d’alcaldia, que simplement copiant la legislació aplicable ( fet que ja contemplava les al.legacions) i sense fer cap valoració política, s’han rebutjat totes les presentades, sense acceptar ni una coma de millora de les mateixes; tot i haver-se sol·licitat durant reiterades ocasions en el plenari, l’alcalde no ha pogut dir el número d’al·legacions presentades, ni s’han mostrat en cap moment als membres de l’oposició ( en aquesta ocasió, sols d’Units pel Poble per l’absència de les regidores del PSOE), tampoc s’ha adjuntat els informes tècnics que avalen la proposta d’alcaldia, ni s’ha llegit cap al.legació.

Des d’Units pel Poble s’ha lamentat la falta de capacitat de diàleg del PP, que ha tingut mes i mig per incorporar millores en el text; en l’IBI es demanava aplicar totes les bonificacions i excepcions contemplades per llei, tant les de d’obligat compliment com les potestatives, i rebaixar el % a la urbana per la incorporació dels 15.000.000 milions de metres quadrats del PAI Mundo Ilusión con sòl a efectes tributaris urbà ( tot i ser un erm). Les al·legacions de la taxa de fems incidien en la necessitat de buscar una tarifació més justa de que pagara més qui més fem produira.

El PP ha negat la possibilitat de millorar ni una sola coma, a pesar de tindre molt de temps per haver-ho fet, i no s’ha entrat en el fons del que al·legaven els veïns, una nova oportunitat perduda per demostrar que es té voluntat de funcionar d’un altra manera.