El PP no secunda la petició d’Units d’intentar lluitar contra les abusives taxes imposades pel Consorci del Pla Zonal de Residus

Cabanes. 16de novembre de 2011. El grup municipal d’Units pel Poble va votar en contra de l’ordenança dels fems que dilluns eixia avant amb els únics vots del PP.

El PP no va explicar el perquè en la nova ordenança desapareixen les exempcions que estaven en l’ordenança anterior. Ara, l’entrada en funcionament de la nova planta de Cervera obliga a modificar l’ordenança on l’ajuntament sols cobrarà la recollida i transport dels residus, i el consorci serà qui recaptarà ara la taxa corresponent al servei de tractament i eliminació dels residus

A la taxa de recollida li correspon aplicar-li un percentatge de disminució del 20% , no perquè l’ajuntament haja aconseguit cap mesura extraordinària ni es faça càrrec del sufragar part del cost, sinó perquè es descompta el plus que suposava abans el trasllat a Benicarló.

Per tant, els afectats continuaran rebent dos factures com abans.

abans

ara

Recollida

Tranport

TOTAL

Recollida

Tractament

total

Vivendes familiars

79,83

31,13

110.96

63,80

79.50

143.3

I així en tots els conceptes bars, restaurant, establiments, etc, en tots els conptes es dispara de manera escandalosa el que s’haurà de pagar a partir dara.

Units pel poble recorda que el tema del gran cost de les “basures” és un problema que preocupa a tot el poble, i sabem que també a l’equip de govern, ja que en les primeres juntes de portaveus ja vam comentar la necessitat de buscar alternatives , ja que el que es pagava ara és una barbaritat, més si comparem amb els pobles del voltant.

A causa dels “pasteleos “ entre PP i PSOE en el Consorci, per buscar una ubicació arbitrària, i que era injusta dins de terme municipal de Cervera, que afectava sols a terrenys de veïns de Càlig, i on els camions passaven sols pel terme de Càlig, però sense parar a vore que el sòl no era apte per la facilitat que hi haguera filtracions, aixó va ocasionar que hi haja un sobre cost de 30 milions d’Euros, ( dels 110 milions pressupostats inicialment es passa a 139,8 milions. I amb la pèrdua dels ajuts de la UE pels retards Per aquests retards, estos anys hem hagut de pagar el trasllat a més de 50 quilòmetres, pagant cada casa 31.13 euros més per transport la “basura”

Ha d’haver una responsabilitat política, i no és acceptable que ens toque ara als veïns pagar aquest sobre costs,no hem estat els responsables de l’endarreriment, de la pèrdua de subvencions europees. S’ha de demanar responsabilitat als representants polítics dins del Consorci, i davant una mesura injusta, que com sempre veiem l’equip de govern pega la cabotà (com en el tema de la nova ponència de Valors).

Units pel poble va exigir una revisió del contracte de l’empresa de replegada, una reducció de la generació de residus “ Som el poble que més paga del voltant, i l’excusa no és perquè tenim una concessió pública diferent o en ho gestiona una empresa diferent; eixa adjudicació la va fer el PP, amb membres que continuen ara en el Govern municipal, i si algo es fa mal, cal modificar-lo”.

Sols destinat 60.000 euros de les arques públiques cada casa pagaria 20 euros menys del que proposa ara el PP, és a dir, pagaria més que abans però no els 143 euros, I d’on poden eixir eixos 60.000 euros: sols en el que cobren els 7 regidors del PP a l’any es tindria més que de sobra. O eliminant despeses inútils: propaganda institucional, plantilla supèrflua, sobre tot l’equip tècnic d’urbanisme ara que els Plans els farà la Diputació i no hi ha tanta activitat. Contractes com la periodista, prescindit de les visites a Fitur que no valen per a res, en gastos jurídics que ha estat una barbaritat els darrers anys.. i un llarg etcètera. En pobles com Vila-real, per exemple, no es paga la basura, i no és perquè no en generen.

Igualment, es va apuntar que també tocaria ara una revisió de l’ordenança ja que el sistema no és just “ No és just que pague el mateix una persona que viu sola, o una casa buida perquè té els serveis de llum i aigua, que una casa on visquen 8 persones. Ja que no tots fan la mateixa quantitat de fems, no és just que pague el mateix la persona conscienciada que intenta generar el més mínim residu, que la que no té sensibilitat i no te problemes en fer tones de fem a l’any. No és just que una activitat professional que no genera cap residu pague el mateix que una que genere al dia desenes de borses.”

Units es va preguntar per què no es busca una ordenança més justa? Per exemple, a les Coves, hi ha diferents categories de vivendes, les ocupades per una persona, les ocupades per 2 persones, o les ocupades per més de 2 persones