CABANES i RIBERA 17 DE SETEMBRE. Centenars de veïns van acudir ahir a l’acte informatiu organitzat per Units pel Poble, per informar dels efectes de la nova ponència de valors que Cadastre ha aplicat als terrenys afectats pel PAI Marina d’Or Golf.

En ella es va explicar “l’apagó” informatiu que han tingut des de l’equip de govern (PP) tant amb la resta de la corporació com amb els propis veïns, ja que totes les promes de transparència i informació al dia, promeses en el ple, no s’han complit. Així, de nou, l’informe favorable a aplicar un nou valor urbà al sòl del PAI, signat per l’alcalde i tres regidors del PP, no ha estat facilitat a l’oposició, tot i ser un document que facilita poder ara presentar al·legacions.

La nova ponència de valors informada favorablement pel PP, justifica que els terrenys ara tenen 7 vegades més valor, i passen a ser urbans a efectes cadastrals, quan realment són i seran durant dècades sòl d’ús exclusivament agrícola, on serà impossible fer cap obra mentre no s’aprove el programa , i per tant, sense cap valor. Aixó, a més de disparar l’IBI ( hi haja o no hi haja una bonificació del 50%, que de moment no s’ha vist enlloc) té una repercussió directa en el patrimoni de les persones, en impostos de successions, de patrimoni, en poder accedir a ajuts públics, automàticament, per aquesta acceptació del que proposava Cadastre.

Automàticament, gent que sols té, per herència, un tros de muntanya sense ús, o terrenys de secà, amb aquesta nova ponència de valors, es converteix en una gran fortuna a efectes fiscals, i tot i que el seu patrimoni no té valor de mercat, si que pot començar a pagar impostos als quals potser ni pot fer front.

Units pel poble va recordar que el propi alcalde en el ple de l’ajuntament, va reconèixer que la única acció que havien fet per informar-se havia estat una conversa telefònica amb cadastre de Castelló, i el primer escrit que es va presentar va ser sols al·legar un error de volumetria, que ràpidament va ser corregit per cadastre, per després, d’esquenes a la resta de l’ajuntament, informar favorablement al nou valor.

Des de l’empresa adjudicatària del PAI, i propietària de bona part dels terrenys, també afectats per aquesta nova ponència, van fer aplegar a Units pel Poble la seua preocupació per la situació creada.

Igualment al·lucinant, és que la tinent d’alcalde, després de votar a favor de la nova ponència de valors, immediatament després, va començar a buscar afectats per encetar una batalla legal contra la seua pròpia decisió, un cas per fer-se’l vore, situació en la que possiblement puguem vora a altres regidors del PP.

Ara, fins divendres, es poden presentar al·legacions, on una línia argumental potent és recordar que aquests terrenys no poden ser cadastralment urbans fins que no estiga tota la tramitació urbanística aprovada, que a hores d’ara no ho està, ja que alló important no és si ara es pagarà el triple o sèxtuple, sinó que es vol posar un valor al sòl que en el mercat no el té.

+ info 605440283 http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com