Dels 59,17 euros que pagava un domicili en 2007, s’ha aplegat a quasi 120 en 2011.

El Grup Municipal d’Units pel Poble a Cabanes, ha demanat avui un replantejament global de la política de replegada de residus al municipi, després de vore com en sols quatre anys les taxes hna aplegat a doblar-se; si en 2007 una vivenda pagava 59,17 euros a l’any, enguany la xifra s’apropa als 120 euros, el que és una quantitat exagerada.

D’eixos diners, 30 euros són per una taxa extraordinària per haver de desplaçar els residus a un radi superior als 50 quilòmetres, a causa de no tindre finalitzada la planta de Cervera, gràcies a la nefasta gestió que PP i PSOE han fet de la mateixa. En teoria quan entre en funcionament aquesta planta i abocador es revisarà aquest concepte, tot i que es troben per pocs quilòmetre, a més de 50 de distància també.

Units lamenta que davant aquesta escalada dels preus, els successius equips de govern no hagen pres cap mesura per intentar buscar solucions.

Per una banda estaria buscar alternatives, amb la col·lobració d’altres ajuntaments per intentar una gestió més econòmica, si cal fugint de les grans empreses de sempre. Altres, serien intentar baixar el cost total, potenciant la minimització de la generació de residus; a menys quantitat produïda, menys caldria pagar en teoria, i finalment, exigint un sistema de tarifació coherent; que pague més qui més genere ( Ara paga igual una persona que viu a soles, que té consciència ecològica, i intenta fer el mínim residu possible, com una casa on visquen 7 persones que no tinguen el més mínim problema en generar més i més fem), hi ha comerços o activitats professionals que no generen residus i estan pagant com un restaurant que en genera moltíssim”

Units recorda que són considerades vivendes familiars tots els solars o cases deshabitades, que tinguen con a mínim donat d’alta el subministrament d’aigua o de llum “ per tant, qui tinga una casa vella en desús, o un solar ruïnós on encara està donant d’alta de la llum, pagarà també la replegada dels fems, tot i no produir-ne, això, sumat a un IBI pels immobles, que també s’ha incrementat en el present exercici, fa encara més ofegadora la pressió impositiva de l’ajuntament”.

En aquest cas, en un servei que no ha millorat. EL propi nom de la “Tasa por la prestación del servicio de recogida domiciliaria de basuras o residuos sólidos urbanos”, demostra s’està pagant per un servei que no es dóna; de la recollida domiciliària existent abans, on es replegava el fem porta per porta, s’ha passat al més higiènic sistema de replegada per contenidors per zones, on els veïns han perdut qualitat del servei, a l’haver de desplaçar-se, però el preu, en lloc de fer-se més accessible, s’ha increment.