La retirada d’algues de la platja de Torre de la Sal, al terme municipal de Cabanes, està causant seriosos problemes al poblat marítim del mateix nom i a les casetes del voltant, ja que l’opció que s’ha vingut emprant és retirar amb maquinària pesant grans quantitats de tones de sorra amb aquestes algues que va expulsant la mar, i depositar-les justament darrer del poblat, en ocasions a escassos 4 metres, fet que provoca una olor pestilent, quant la putrefacció d’aquestes restes en ple estiu és immediata.
Aquesta pràctica rudimentària, d’entrar una màquina a la platja i endur-se al mateix temps l’escassa areneta amb les algues i tirar-ho tot a pocs metres, ha ocasionat que abans hagen arrasat tot la vegetació d’aiguamoll de darrere del poblat, de característiques a les del immediat Parc Natural del Prat de Cabanes-Torreblanca. Aquest vegetació ara desapareguda era on solien fer els seus nius prou espècies d’aus.
Aquest “trasllat” d’algues s’ha vingut fent sols els dies que la mar trau moltes algues provinents de la pradera de posidònia de davant de la platja. Les fotografies mostren la preparació d’un espai nou “llaurat” on abans sols hi havia vegetació, a pocs metres de les vivendes, tot preparat per dipositar algues només isquen de la mar.
Les primeres queixes veïnals han trobat l’interés de l’alcaldia per solucionar el problema, però per això es demana des del Grup Municipal d’Units pel Poble, previsió i mesures definitives per no anar traslladant aquest problema d’una part del poblat a l’altra; pel pudor, així com per l’impacte de deixar algues i arena de la platja damunt d’un terreny de semi marjal, on la salinitat de les restes es carreguen tota la vegetació existent.,
Units demana que s’estudie el que s’està fent en altres municipis, i si cal crear alguna espècie d’abocador especial, o donar-li un ús a aquestes algues com adob orgànic, però evitant en la mesura del possible traure com ara, més arena que vegetació.