1.Platja fa uns 30 anys, des del poblat fins la mar hi ha bon troç

2. fa trenta anys, barques sobre la sorra

3 . la caseta dels valencians, engolida ja per la mar a dia d’avui

Fotos: les tres primeres, fa 30 anys, la resta, avui

Des del Grup Municipal d’Units pel Poble a Cabanes, s’ha demanat una solució definitiva al pèssim i deplorable estat de la plata de Torre de la Sal, on a més de la seua progressiva i ràpida desaparició engolint-se el litoral pel mar, acumula brutícia i abandonament.

Les actuacions en altres platges veïnes ha fet que aquesta estiga desapareixen any rere any, apropant-se cada cop més l’aigua al poblat, i les actuacions de Ministeri de Medi Ambient es limiten a dipositar cada anys tones de materials argilosos que són engolits pel mar en el primer temporal que hi ha. Per l’argument d’un suposat impacte ambiental, han desestimat sempre crear cap espigó, però per contra tampoc ha ideat cap mesura efectiva alternativa per estabilitzar el litoral.

En plena temporada estival, aquesta platja està completament feta pols, els treballs per part de l’ajuntament en les seues competències també deixen prou que desitjats, han posat algunes papereres i alguns matins treballa una màquina, que sembla estiga llaurant un hort enlloc de condicionar una platja; sovint s’afecta innecessàriament a les dunes i la vegetació que fa de contenció entre el passeig marítim i la minvada platja.

El poc que queda de platja, d’arena de mala qualitat, està ple d’algues, i brutícia, i com a més s’allunya hom de passeig més bruta està ( botelles tirades, papers, algun vidre…). La neteja no és manual i per això continua sent deficient.

Sent Cabanes un poble que necessita potenciar el turisme, i comptar amb quilòmetres de platges, no és de rebut tindre la platja principal en aquest deficient estat. Com a mesures per millorar-la i potenciar el turisme estarien, a més d’exigir a Costes una solució definitiva a la regressió de la platja, destinar almenys durant l’estiu a un dels peons que treballen al poble a la seua neteja i tindre cura de papereres, vegetació..etc, promoure activitats en la pròpia platja ( com podria gimnàstica i joc per totes les edats), organitzar eco excursions al Parc Natural del Prat. Adjuntant fotografies del dia d’avui i de fa uns 30 anys, es veu la desaparició de la platja