CABANES 19 DE MAIG DE 2011. La candidatura Units pel Poble, ha explicat que el punt fonamental de la proposta programàtica que es presenta per Cabanes i la Ribera, és precisament aconseguir generar ocupació de qualitat, després de dotze anys perdut per al progrés del municipi.

Des d’Units pel Poble s’ha recordat com l’excusa de desenvolupar sòl industrial va ser la que es va emprar per primer expropiar a preu indigne als propietaris el sòl del polígon industrial de Gaidó, perquè després empreses privades feren l’agost. D’aquesta primera actuació urbanística poques han estat les empreses que s’han ubicat en ell, després de 12 anys, i excasa l’ocupació per a veins del poble que estant contractats, posant com exemple a:

1. EL TREBALL QUE NO VE:

A) SALQUISA, investigada per la presumpta implicació amb el negoci dels fitosanitaris del Cas Fabra. Sols té contactada a una persona del poble, i està sancionada per infracció greu per la Generalitat Valenciana per les seues emissions contaminants molt superiors als nivells permesos (Sentència 1099/07 del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana). Darrerament el Ministeri Fiscal ha demanat la declaració, en qualitat d’imputats, del tots el membres del seu Consell d’Administració.

B) Polígon S-4, Frostrol: el PP va acordar desqualificar en el 2001, milers de metres quadrats a de sòl potencialment inundable segons el Patricova, junt a la cv-159 en la seua vessant nord. Era un sòl que no tenia lògica requalificar i fer industrial quan just a la vessant sud d’aquest vial, entre aquesta i la muntanya de Gaidó, aleshores, i encara ara, queden milers de metres quadrats per urbanitzar. Es veu va aplegar una empresa i va dir “ací em vull instal·lar” i el PP, sense mirar si la zona era apta o no, no s’ho va pensar, afectant a sòl agrícola i a la pròpia visibilitat del municipi cap al Pla, i apropant de nou la industrial a tocar el casc urbà, amb les molèsties que això ocasiona”

Durant anys, aquesta projecte de sòl industrial, ha passat tot tipus de vicissituds, des d’haver de remodelar i adequar tot el sòl, a l’estar afectat com zona inundable segons el patricova, com haver obligat a l’ajuntament a fer un Pla Especial del protecció de l’Arc Romà i la via Agusta ( mentre al veí terme de Vall d’Alba, amb sòl industrial a igual distància de l’arc i la via, Cultura no ha posat cap impediment ni limitació).

A hores d’ara, tants anys després, només una part del polígon té “aparent” normalitat, estant la totalitat de la resta en “stand by” , en suspens permanent. Només l’empresa Frost-trol, que va ser qui va demanar impulsar aquest polígon, ha instal·lat una gran nau magatzem, però no ha creat ni un sòl lloc de treball al municipi”

El 25 de maig de 2007, dos dies abans de les eleccions, l’empresa inseria publicitat en la premsa escrita, dient que gràcies a la gestió del PP, Cabanes anava a tindre de manera immediata 350 llocs de treball, i una inversió de 15 milions d’euros. Quatre anys després 0 llocs de treball al poble.

C) POLÍGON S-7 ( EL PONT) aquest sòl requalificat pel PP com a industrial, es va projectar junt a la CV-10, entre l’actual polígon industrial de Gaidó i el terme municipal de la Pobla Tornesa, i tot la seua excel·lent ubicació, des de l’ajuntament es va valorar el seu preu per a pagar als propietaris a sols 4,15 euros el metre quadrat, un autèntic atracament. Els veïns van al·legar que el preu de mercat en cap cas podria ser inferior als 50 euros m2, i al final del procés, l’ajuntament va deixar el ridícul preu de 15 euros m2, i amb una sèrie de condicionants com els de la parcel·la mínima, que suposa una invitació gens cordial als propietaris del sòl per a fugir d’allí, cobrant poc més que un premi de consolació.

Des de setembre de 2005, els propietaris vénen al·legant, i aquest polígon empantanat. Aquestes al·legacions, van tardar anys en respondre, concretament a l’abril de 2009, desestimant-les totes.

Igualment, els veïns demanen que es revise la proposta de parcel·la mínima, ja que a l’establir una zona de 1000m2, la majoria de propietaris no podran accedir a tindre una parcel·la, i menudes empreses tampoc podran instal·lar-se. El PP va votar en contra d’una moció que demanava reconsiderar el polígon i fer-lo opertiu,; llocs de treball: 0

2. EL TREBALL QUE SE’N VA DEL POBLE.

REPELADORA Tal i com es sap , 40 persones de Cabanes han perdut el seu lloc de treball dins del municipi, i es veuenobligats a desplaçar-se diàriament fins a Vall d’Alba perquè l’equip de govern ha deixat “escapar-se” a una de les empreses punteres del municipi, la repeladora i trencadora d’ametles d’Intercoop. Onubilats per l’urbanisme salvatge, el matindre una empresa com aquesta eren menudències per al PP; i no van fer cap gest per a ampliar les instal·lacions, mentre Vall d’Alba oferia en el sòl, i l’empresa se n’ha anat

Francisco Camps, en la recent inaguració de les noves instal·lacions a vall d’Alba, va afrimar que fa uns mesos, aquestes generaran 300 llocs de treball. La Generalitat , segons les seues pròpies fonts, ha subvencionat aquestes instal·lacions en 2,6 milions d’euros. Cabanes, es queda sense 40 llocs de treball, i sense els 2,6 milions d’euros.

3. QUÈ PROPOSEM PER GENERAR OCUPACIÓ AL POBLE.

A banda del que hem estat explicat en matèria de turisme, que seria una de les principals fonts econòmiques del municipi, us donem algunes idees.

Incentius i deduccions fiscals a les empreses que opten per ubicar-se al poble, ajustant els polígons industrials.

Revisar els poligons industrials i adaptar-los a les dimensions i necessitats reals de l’activitat industrials possible, i no a aspiracions faraòniques.

Que l’ajuntament destine part del que obté de la venda de patrimoni municipal del sòl a adquirir sòl industrial per cedir-lo temporalment a la creació de micro empreses, cooperatives i fomentar un viver d’empreses.

En totes les contractes públiques que s’oferten, posar en els plecs de condicions que les empreses hagen de contractar a un mínim de personal del municipi, i aplicar mesures per a que s’afavorisca sempre a les empreses locals en les adjudicacions i contractes.

Desvincular la creació del sòl industrial de la Ribera al PAI Marina d’OR, ja que si aquest no es fa, no es pot tindre paralitzat el futur del districte marítim del poble

Una política activa emprenedora, capaç de tindre un ajuntament despert i alerta per no deixar perdre cap ajut ni oportunitat, capaç de fer atractiu i dfinàmic el terme municipal per les empreses

.http://unitspelpoble.tk/ unitspelpoble@gmail.com