CABANES 17 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, ha explicat avui que un dels punts forts del seu compromís electoral que altres ofertes electorals no duen en el seu programa, és tornar l’ètica, la transparència i l’austeritat a l’ajuntament.

Per a Units pel poble, si es demanen aquests tres punts, és pel dèficit que hi ha en l’actualitat, i són conceptes que acaben aparellats i corresponen a la mateixa realitat; cal recordar com per imposició de l’equip de govern els plenaris es fan ara a hores laborals perquè la gent no puga acudir, com no es respon en el plenari a les preguntes de l’oposició, com les dependències minúscules per als grups municipals estan inutilitzades per haver-les ocupat amb arxius vells ( tot i tindre l’ajuntament espais buits).

Un exemple del malbaratament de diners públics és que en aquesta legislatura es va posar un sou a tots els regidors de l’equip de govern; l’alcalde i un regidor tenen dedicació exclusiva, i cobren un bon salari, i els altres cinc regidors, facen o no facen res, es deixen vore o no per l’ajuntament, tenen una assignació econòmica de 300 euros ( 50.000 pessetes, que fa més mal), als quals cal sumar el que es cobra per cada Junta de Govern ( on només està el partit en el poder i que solen ser setmanals), les comissions informatives o els plenaris de l’ajuntament. Amb la que està caient, és una despesa èticament inassolible.

Igualment, s’ha recordat que actualment hi ha una plantilla de personal tècnic exagerada; per exemple, amb dos arquitectes, ( un d’ells contractat directametn després d’haver estat l’arquitecte de Marina d’OR), i demés personal d’aquest departament urbanístic, amb salaris altíssims; una plantilla exagerada i desproporcionada per a un poble com Cabanes, sobre tot després de la parada de l’activitat urbanística. També igual de desproporcionada és la contractació d’una assignació mensual a un caríssim advocat de Castelló, per a després en cada cas concret buscar-se i pagar-li a altres advocats; les despeses juríiques cada any són més desproporcionades i han de fer-se modificacions en els pressupostos municipals perquè mai hi han prou diners consignats ( en abril ja havien esgotat la partida per a tot 2011)

També es proposta una dràstica retallada en partides com publicitat institucional, programada i protocol.