CABANES 09 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, un cop finalitzades les festes de Maig al municipi, ha constatat que ara més que mai cal un replantejament global d’aquestes per assegurar una major participació i diversitat, ja que precisament aquestes darreres han destacat per una discreta afluència i participació.

Per a Units pel Poble, amb el gran pressupost anual que es mou al voltant de les festes, es podria, mantenint tots els actes institucionalitzats actuals, que no aporten cap novetat i es repeteixen any rere any, ampliar l’oferta i per tant la capacitat d’escollir i incentivar una major implicació dels veïns; s’està parlant de més imaginació, no de més diners.

A banda de les típiques orquestres, bous i festes religioses, es poden fer moltes més coses; dinamitzar una comissió de Festes que organitze aquestes i no des de l’equip de govern, ampliar l’oferta cultural, les activitats esportives, els esdeveniments musicals amb concerts més variats, les activitats infantils durant tota la setmana, projeccions, tallers en definitiva, imaginació.

Per a Units pel Poble, no es tracta sols de les festes en les setmanes de Maig i Agost a Cabanes i les de Sant Pere a la Ribera, sinó de recuperar el potencial de festes deixades de costat com les de Sant Antoni, d’un valor etnològic i artropològic impagable, de poder incloure en setmanes on hi ha afluència de turistes o de cabanyuts que viuen i treballen fora del poble i tornen a passar els dies festius, més activitats per a totes les edats ( pasques, nadals, estiu…etc).

Aquestes propostes entronquen directament amb les de millorar l’oferta cultural del municipi que s’han anat explicat aquests dies