CABANES 06 DE MAIG DE 2011. La candidatura municipal “Units pel Poble” de Cabanes i la Ribera, inclou entre les seues propostes per rellançar un model de turisme sostenible, i innovador, una ambiciosa proposta per recuperar totes les sendes, canyades, camins de pas i canyades existents al terme municipal, per donar-los un ús turístic.

La progressiva desaparició de l’activitat ramadera, l’obertura de noves vies, i també el deixar-se ermar les zones més muntanyoses abans conreades, i el despoblament de masos, ha ocasionat que moltes de les velles sendes i camins no aptes per a automòbils, es vagen perdent o difuminant, perdent d’aquesta manera un patrimoni etnològic, cultural i sentimental de primer ordre; són els camins que tenen accés a llocs únics, paratges, miradors, coves, arquitectura de pedra en sec, masos; sendes que en qualsevol altre territori tindrien una protecció i potenciació de primer ordre, i ací es deixen perdre.

Per eixe motiu, es proposa poder catalogar les sendes, marcar-les, i promocionar el seu recorregut, com corredors verds, on la gent amant de la natura, del senderisme, o dels esports respectuosos amb el medi els puguen gaudir; tindre mapes de zones, recorreguts marcats, ajudaria a que Cabanes i la Ribera foren un focus de turisme de primer ordre; l’espectacularitat del terme, i la proximitat a l’àrea metropolitana de la Plana li donen una situació envejable.

Partides com Miravet, la Ferradura, Senavives, són només alguns dels exemples de llocs amb sendes de gran interés. Senyalitzar i catalogar els masos més importants, i l’arquitectura de l’aigua ( pous, basses, cocós, abeuradors, molins hidràulics), les cases de pastor, tot allò que ens recorda un passat ramader, ha de ser ara un recurs per ofertar, cada poble ha de vendre el que té d’específics per tindre un producte únic, i precisament aquest patrimoni és el que ens fa especials”

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!

http://unitspelpoble.tk/ [email protected]