La candidatura electoral per Cabanes i la Ribera, Units pel Poble, du en el seu programa electoral per al municipi, la proposta per dur a l’ajuntament els pressupostos participatius, com estan fent per exemple, el veí municipi de Benlloch.

Per a Units pel Poble, els veïns ha de poder decidir en què es gasten els seus diners i establir prioritats. Moltes vegades des d’una alcaldia es perd la perspectiva de les veritables necessitats de la gent, i per això el més correcte és que es puga decidir de manera participada, entre tots i totes, on van a pagar els diners del poble.

A banda de les despeses ordinàries, hi ha un capítol important que fàcilment pot ser el 30% del pressupost municipal, que es refereix a les inversions reals, i en eixes, és on s’han d’establir els mecanismes per poder debatre, consensuar i apostar idees; tenim molts pobles on s’estan aplicant i el resultat és sempre positiu, que es puga decidir si quitranar aquest carrer concret o destinar més diners a l’escola infantil, si volem gastar-nos molts diners en publicitat institucional, o en política social, aquests punts marquen la diferència entre les distintes maneres de fer política a nivell municipal.

Segons Units pel Poble, la mesura de dur endavant aquesta proposta és un exemple dels nous aires que es volen dur a la política local, apostant per ser ciutadans partícips els 365 dies de l’any de tot el que passa a la poble, i no simples votants cada quatre anys als quals no se’ls demana l’opinió per a res

Eva Julve, Hermi Vidal, Yasmina Ribés, Alejandra Vázquez, Angel Garcés, Mercè Amer, Daniel Ribés, Nacho Julve, Diego Noel, Carmela Martínez, Fernando Castellet, Miguel Angel Lopez, Paco Roca, Miguel Angel Pitarch, David Serrano, Noelia Gauchia, Laura Noel, Fernando Sánchez, Carles Mulet, José Anés, Ana Julve, Brigitte Votron, Pilar Valls, Dina Fabregat, Robert Guia, Maria Dolores Torreblanca. Ara faltes tu!

http://unitspelpoble.tk/ [email protected]